yoga

Yoga is een rustgevende vorm van bewegen. Het verlengt je spieren, versterkt je spieren en verbetert je houding. Yoga kan helpen om je bloeddruk te verlagen, stimuleert je bloedcirculatie en verbetert je zuurstofopname. Het is een ontspannende manier om het lichaam gezond te maken. Het kan blessures verhelpen en stress pijn verlichten.

De instructrice

Sinds Mariska Gunsing (32) in haar tienerjaren de beroemde Japanse animatiefilm ‘Spirited Away’ zag, is ze in de ban van alles wat Japans is. Rond haar 20e reisde zij door alle hoeken van Nederland als muziekjournalist en DJ, en dompelde zich in haar vrije uren onder in Japanse Zen-Boeddhistische meditatie en filosofie. Na een aantal jaar realiseerde zij zich dat de snelle muziek- en mediawereld nogal wat van haar gezondheid eiste, waardoor zij besloot in 2013 een yogadocentenopleiding te doen in Den Haag. Dat moest natuurlijk een Japanse yogavorm zijn, genaamd Dō-in 導引. Langzaam maakte zij de carrière switch naar fulltime yogadocent, en gaf les bij scholen, bedrijven, evenementen (Lowlands) en op nationale televisie.

In 2020 en 2021 maakte ze haar eerste studiereizen naar Japan om daar te leren over de taal, cultuur, en godsdiensten. Deze reizen inspireerden haar om nog meer te leren over Japanse yoga en Zen-Boeddhistische filosofie, en hoe deze kennis ons kan helpen onze connectie met de natuur en onszelf terug te vinden. Haar lessen zijn dan ook geïnspireerd op het simpele idee dat wij de natuur zijn; we volgen de seizoenen en de natuurlijke cycli in ons lichaam. Dō-in is een toegankelijke langzame yogavorm waarin je zowel lichaam als geest sterker en flexibeler maakt, en is geschikt voor alle levels en leeftijden.

Voor meer informatie kunt u haar website bezoeken: www.mariskagunsing.com.