X

Yoga

Yoga is een rustgevende vorm van bewegen. Het verlengt je spieren, versterkt je spieren en verbetert je houding. Yoga kan helpen om je bloeddruk te verlagen, stimuleert je bloedcirculatie en verbetert je zuurstofopname. Het is een ontspannende manier om het lichaam gezond te maken. Het kan blessures verhelpen en stress pijn verlichten.

wake-up yoga

Dinsdag 9.00 – 10.00
 
Begin je dag goed met deze slow motion yoga flow. We starten met een korte meditatie en opwarmende oefeningen voor de gewrichten. Dan bouwen we langzaam op naar  vloeiende bewegingen, waarin we werken aan stabiliteit, balans en kracht. We bouwen af met diepe strekkingen om het bindweefsel flexibeler te maken waardoor de energie beter door je lichaam kan stromen, en sluiten af met een eindontspanning.

yin yoga

Woensdag 19.15 – 20.15
 
Ben je op zoek naar de ideale afsluiting van je dag voor een ontspannen avond en goede nachtrust? Dan is deze yin les perfect voor jou. Het strekken (3 tot 5 minuten per strekking) van het bindweefsel staat centraal: hier lopen je energiebanen doorheen, genaamd meridianen. Deze meridianen geven je organen de energie die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Daarnaast regelen deze meridianen ook emotionele en mentale processen in lichaam en geest. We gebruiken kussen en dekens om zo goed mogelijk te kunnen ontspannen in de strekkingen.

Japanse yoga

Vrijdag 09.00 – 10.00
 
Een oeroude mix van Indiase Hatha yoga, Chinese Tai Chi, Japans Zen Boeddhisme en levensfilosofie. We bewegen zo langzaam als een Tai Chi meester, met de souplesse van een Indiase yogi en vinden innerlijke rust door Japanse Zen-boeddhistische technieken. Met de langzame oefeningen creëren we sterke en flexibele spieren en gewrichten, en emotionele en mentale balans. Het doel is meer connectie voelen met jezelf, dit doen we door mee te bewegen met de natuurlijke cycli van de seizoenen en de natuur.
Alle yogalessen bij VALK Fit & Wellness zijn geschikt voor alle levels en leeftijden. De lessen zijn down-to-earth en gericht op balans creëeren tussen kracht en ontspanning, en lichaam en geest. Als je een blessure hebt, vertel dit dan 10 minuten voordat de les begint aan de docent, zodat ze daar rekening mee kan houden.

De instructrice

Sinds Mariska Gunsing (32) in haar tienerjaren de beroemde Japanse animatiefilm ‘Spirited Away’ zag, is ze in de ban van alles wat Japans is. Rond haar 20e reisde zij door alle hoeken van Nederland als muziekjournalist en DJ, en dompelde zich in haar vrije uren onder in Japanse Zen-Boeddhistische meditatie en filosofie. Na een aantal jaar realiseerde zij zich dat de snelle muziek- en mediawereld nogal wat van haar gezondheid eiste, waardoor zij besloot in 2013 een yogadocentenopleiding te doen in Den Haag. Dat moest natuurlijk een Japanse yogavorm zijn, genaamd Dō-in 導引. Langzaam maakte zij de carrière switch naar fulltime yogadocent, en gaf les bij scholen, bedrijven, evenementen (Lowlands) en op nationale televisie.

In 2020 en 2021 maakte ze haar eerste studiereizen naar Japan om daar te leren over de taal, cultuur, en godsdiensten. Deze reizen inspireerden haar om nog meer te leren over Japanse yoga en Zen-Boeddhistische filosofie, en hoe deze kennis ons kan helpen onze connectie met de natuur en onszelf terug te vinden. Haar lessen zijn dan ook geïnspireerd op het simpele idee dat wij de natuur zijn; we volgen de seizoenen en de natuurlijke cycli in ons lichaam. Dō-in is een toegankelijke langzame yogavorm waarin je zowel lichaam als geest sterker en flexibeler maakt, en is geschikt voor alle levels en leeftijden.

Voor meer informatie kunt u haar website bezoeken: www.mariskagunsing.com.