X

Wellness

Bij Valk Fit & Wellness is er ook een fijne wellness afdeling. De wellness afdeling bestaat uit 1 Finse sauna van 90°C, 1 Turks stoombad van 46°C , voetenbaden en een heerlijke lig plek met een openhaard. Maak gebruik om nog even uit te zweten na het sporten, of gewoon alleen even relaxen om het hoofd leeg te maken.

In onze wellness is badkleding gewenst, maar niet verplicht.

Stoomcabine

Door de lage temperatuur van circa 48°C voelt de stoomcabine mild aan, maar omdat de warme stoom jouw huid direct verwarmt ga je snel zweten. Door de hoge luchtvochtigheid heeft je lichaam meer moeite met afkoelen, neem rustig de tijd om af te koelen nadat je de stoomcabine hebt verlaten. Door een bezoek aan een stoomcabine worden je luchtwegen vrijgemaakt, de bloedcirculatie gestimuleerd, je poriën gereinigd en krijg je een zijdezachte huid.

Finse sauna

De Finse sauna is een traditionele sauna voor de echte levensgenieters. Onze Finse sauna gaat wel tot 90°C , door de warmte van de lucht ga je snel beginnen met zweten. De doorbloeding wordt bevorderd en de hartprestatie verhoogd. Het is belangrijk om voldoende water te hebben gedronken voor je de Finse sauna instapt. Als je te weinig gedronken heeft, kan je hoofdpijn ervaren. Bovendien is na het gebruik afkoelen erg belangrijk, om warmtestuwing in het lichaam te temmen.